KOLEKSI SAHABAT_ISLAM (KLIK SAHAJA)

DARI PENA SAHABAT_ISLAM


Salam Ukhuwah dari sahabat_Islam

Untuk Pengetahuan Semua tujuan blog ini diwujudkan adalah sekadar berkongsi sedikit ilmu,pengalaman dan idea kepada sahabat-sahabat sekalian.Mudah mudahan percambahan pemikiran dan luasnya pengalaman sahabat-sahabat sekalian dapat dikongsikan disini.
Apa yang diharapkan adalah blog ini mampu menjadi sebahagian daripada koleksi ilmiah yang mampu memberikan manfaat kepada sahabat-sahabat sekalian walaupun hanya sedikit.Apa yang ingin ditegaskan disini adalah sekiranya apa jua isi kandungan blog ini dilihat menyimpang dari 4 sumber syara' yang telah disepakati maka sahabat-sahabat sekalian wajiblah menolaknya.Andai ianya bertepatan dengan syara' maka manfaatkanlah.
Janganlah melihat kepada siapa yang berkata akan tetapi lihatlah kepada apa yang dikatakan olehnya.andai ianya benar menurut pandangan syara' maka benarlah juga menurut pandangan kita.Mudah mudahan islam menjadi perkara teras dalam kehidupan kita dan segala penyimpangan darinya mampu kita jauhi.Tiada apa yg terbaik melainkan mengikuti semua perintah Allah dan rasulnya tanpa mengurangi dan menambahnya walaupun sedikit.

wallahu a'lam..

ADIK DAN PALESTIN..

ADIK DAN PALESTIN..
Karya yang hebat..Semoga ianya menjadi peringatan kepada kita semua yang darah saudara kita bukan murah..Ya Allah semoga kaum muslimin sedar akan tanggungjawab mereka..

NUR AMANA..MUSNAH KERANA CINTA

NUR AMANA..MUSNAH KERANA CINTA
Sebuah Cerpen Hebat..Semoga Allah Memberikan yang terbaik kepada Penulisnya.. Seorang Gadis manis yang punya didikan agama musnah dek kerana sistem sekuler yang bermaharajalela..

CERPEN:"Serikandi Agama Mujahidah sejati"

CERPEN:"Serikandi Agama Mujahidah sejati"
Bingkisan Kecil Buat pengunjung Blog sahabat_islam.Semoga akan lahir mujahid dan mujahidah sejati daripada serikandi agama yang Kukuh Akidahnya,mantap ukhuwahnya dan Hebat perjuangannya

Selasa, Januari 20, 2009

Bangunlah Wahai tentera Allah..

“Wahai kaum Muslimin…
“Apakah Tidak berdegup jantung kalian..?”
“Apakah Tidak mendidih darah kalian..tatkala melihat kekejaman yahudi laknatullah membinasakan saudara-saudara kalian.
“Apakah kalian tega melihat kekejaman ini berlarutan…?
Wahai kaum muslimin..apakah sesaat tidak pernah terlintas difikiran kalian bahawa saudara-saudara kita di gaza saat ini tidak memerlukan resolusi dan berjuta perjanjian damai.mereka memerlukan pembelaan dari kita wahai kaum muslimin.
“Setiap titis darah merah kaum muslimin yang tumpah dibumi gaza saat ini perlukan pembelaan..mereka tidak memerlukan resolusi atau perjanjian damai yang berselindung disebalik penipuan dan pengkhianatan.

“Dimanakah tentera kaum muslimin..?Untuk apa kalian dilatih..?Untuk apa persenjataan yang canggih..?jika seorang anak kecil pun kalian tidak mampu selamatkan..
Tidak malukah kalian dengan Allah dan rasulnya.Kalian adalah orang2 yang memegang kekuasaan..Namun tidak pernah terdetik dihati kalian untuk bergerak membela saudara-saudara kalian.
“Wahai kaum muslimin..pandang dan lihatlah realiti..apa yang kalian harapkan dari penguasa-penguasa kaum muslimin pada hari ini.Mana tentera yang dihantar ke gaza untuk membela saudara kita..mana laungan jihad yang dikumandangkan kepada yahudi laknatullah..Sedarlah wahai umat islam..tidak ada sebarang tindakkan pun yang dilakukan oleh sang pengkhianat ini..penguasa kalian hanya boneka hina si kuffar barat.Merekalah punca saudara kalian dibunuh dan dihancurkan.Penguasa pengkhianat ini lebih senang menyambut musuh-musuh Allah dan musuh-musuh kalian dengan permaidani merah yang dicelup darah saudara-saudara kalian..
“Wahai kaum muslimin..apakah yang kalian harapkan dari Negara-negara asobiyah tinggalan penjajah ini..tidakkah kalian pernah terfikir bahawa Negara-negara asobiyah inilah yang merantai kaki dan senjata para tentera kaum muslimin untuk ke gaza.Tidakkah kalian sedar bahawa Negara-negara Asobiyah inilah yang melahirkan penguasa-penguasa pengkhianat pada hari ini..“Wahai kaum muslimin..Kerasnya hati kalian melihat kekejaman ini..Apakah kalian sanggup terus melihat anak-anak kecil bermandi darah saban hari.Apakah kalian sanggup bersabar melihat saudara-saudara kita ditembak dan dihancurkan setiap hari..?Apakah kalian masih mengharapkan penguasa-penguasa pengkhianat yang ada pada hari ini…Apakah kalian masih mempercayai Negara asobiyah tinggalan penjajah pada hari ini..Apakah kalian merasakan dengan sedikit bantuan kewangan,doa dan pemboikotan barangan yahudi itu sudah mencukupi untuk membela saudara-saudara kalian..Demi Allah ianya hanya kecil berbanding setitis darah suadara kita yang ditumpahkan oleh yahudi laknat.
“Wahai kaum muslimin..apalah hidup ini andai tidak kerana Allah dan rasulnya..Apalah hidup ini andai tidak kerana islam..tidakkah kalian rindukan kepada seseorang yang mampu menjadi perisai kepada saudara-saudara kita di gaza saat ini.Apakah kalian tidak merindukan satu kuasa besar yang mampu membayar kembali hutang darah saudara kita di gaza.Sesungguhnya hanya khilafahlah penyelamat saudara-saudara kita.Kerana dengan tertubuhnya daulah khilafah..akan lahirlah seorang imam yang akan menjadi junnah’perisai’ bagi ummat.Ummat islam adalah ummat yang satu..Tuhan mereka satu..agama mereka satu..Kiblat mereka satu..nabi mereka satu..negara mereka satu..pemimpin mereka satu..dan sesungguhnya mereka adalah umat yang satu..
“Ya Allah..saksikanlah..bahawa aku telah menyampaikan..”

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KEPADA SAHABAT-SAHABAT SEKALIAN..DIHARAPKAN KOMEN ANDA ADALAH KOMEN YANG MAMPU MENINGKATKAN KEKUATAN DAN SEMANGAT PENULIS UNTUK TERUS BERDAKWAH.JAZAKALLAH ATAS KESUDIAN KALIAN MENG'IMARAHKAN PERJUANGAN INI.SALAM UKHUWAH.sahabat_islam